Azra Medić

Azra Medić radi na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za klavir od 2012. godine gdje danas nosi zvanje docenta. Srednju muzičku školu završila je u Sarajevu u klasi prof. Ranke Cecić Jovanović, a studirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Nede Stanković i diplomirala u klasi prof. Borisa Kraljevića kao najbolja studentica Univerziteta u Sarajevu sa priznanjem Zlatna značka. Studentica je Trećeg ciklusa studija na matičnoj akademiji u klasi prof. Aleksandra Serdara.

Usavršavala se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đure Tikvice. Od 2008. do 2012. studirala je u Njemačkoj, gdje je završila dva poslijediplomska studija, jedan na Muzičkoj akademiji u njemačkom Kasselu u klasi prof. Ivana Urvalova i drugi na Muzičkoj akademiji u Freiburgu u klasi prof. Elze Kolodin. Dobitnica je više prvih i specijalnih nagrada na Federalnim takmičenjima. Ostvarila je značajan uspjeh na međunarodnim pijanističkim takmičenjima kao što su „Città di Gorizia“ u Italiji, (1. nagrada), Međunarodno takmičenje pijanista i klavirskih ansambala „F. Chopin, E.Grieg, F. Mendelssohn“ u Moskvi (1. nagrada), „Nicolaï Rubinstein“ u Parizu, (2. nagrada), „Roma2004“ u Rimu (3. nagrada).

Izvodila je solističke koncerte, kao i koncerte kamerne muzike u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Austriji, Rusiji, Češkoj, Švicarskoj, a klavirske seminare držala je u Bosni i Hercegovini i Češkoj. Nastupala je na domaćim i internacionalnim festivalima kao što su ArtLink festival u Beogradu, Hugo Staehle festival u Kasselu, Glazbena tribina u Puli, Balkan Youth Festivla u Grčkoj, Dani muzike u Herceg Novom, Majske muzičke svečanosti, BIMF (Bosnia International Music Festival), Baščaršijske noći, Sarajevska zima, VaClaF.