Predrag Šantek

Nakon završenog osnovnog i srednjeg glazbenog obrazovanja u Čakovcu i Varaždinu, diplomira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Akademika Jurice Muraija. Kao stipendist Open Society Instituta, usavršavao se i u Beču kod Leonida Brumberga.

Aktivno je sudjelovao na seminarima radeći sa poznatim imenima evropskog pijanizma: Edith Picht-Axenfeld, Rudolf Kehrer, Sulamita Aronovsky, Arbo Valdma, Walter Groppenberger, Naum Starkman i Laszlo Baranyay. Nakon prvog solističkog recitala održanog u Firenzi.

Često nastupa u zemlji i inozemstvu, kao solista, korepetitor, kao član i uz pratnju komornih sastava. Imao je čast surađivati sa nizom eminentih ansambala (Zagrebački solisti, Varaždinski komorni orkestar, Puhački orkestar Hrvatske vojske..) i dirigenata (Mladen Jagušt, Vladimir Kranjčević, Pavle Dešpalj, Igor Gjadrov, Mladen Tarbuk, Anđelko Igrec).

Pedagoškim radom i korepeticijom bavi se od 1999. g. radeći na glazbenim školama u Celju, Bjelovaru, Murskoj Soboti, te na čakovečkom odsjeku Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Glazbeoj školi u Varaždinu radi od 1999. g. Osim što redovito sudjeluje u radu brojnih ocjenjivačkih sudova na međunarodnim i državnim pijanističkim i komornim natjecanjima, dugogodišnji je član Festivalskog žirija Varaždinskih baroknih večeri.