Vedrana Mujkić

Rođena u Sarajevu. Srednju muzičku školu završava u klasi prof. Ranke Cecić, Muzičku akademiju u klasi prof. Nede Stanković, a magistarski u klasi prof. Borisa Kraljevića.

Tokom karijere dala je veliki broj klavirskih recitala i često nastupala kao član kamernih ansambala. Koncertirala je u svim važnim koncertnim salama u BiH , zatim u Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Švicarskoj i Egiptu.

Tokom školovanja u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, osvojila je veliki broj prvih nagrada.
Pohađala aktivno majstorske kurseve kod prof.Rudolf Kehrer, Jozeph Kalichtein, Bella Davidovich, David Wilde i mnogih drugih.

1995.god. tokom studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, počinje sa radom kao nastavnik klavira u OMŠ „Mladen Pozajić“. Od 2008. godine stalno zaposlena kao prof. klavira na Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo. Radi kao Umjetnički saradnik na Muzičkoj akademiji Sarajevo od 2007. do 2012. godine.

Njeni bivši i sadašnji učenici osvajaju mnogobrojne prve i specijalne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima.
Čest je član žirija na klavirskim takmičenjima.

U Italijankom gradu Como radila je na projektu „Donna in guerra“. U Kairu nastupala u njihovoj prestižnoj operi. Surađivala na projektima „Europski književni susreti“ pod vodstvom Francuskog kulturnog Centra „Andre Malreaux“, Obiljezavanje 250 godina od smrti J.S. Bacha „ Omagge J.S.Bachu“ u Domu armije, 45 godina rada kompozitorice Nade Ludvig-Pečar (gdje bila prisutna sama kompozitorica), na simpoziju „Muzika u društvu“- Antologija klavirske muzike u BiH, sa kojeg je izdat i CD.

Snimala za potrebe radija, televizije i filma, a njena izvedba je zabiježena na je na CD-u „Zvučni spektri-Josip Magdić“.